JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON ylioppilaskunnan (Jyy) uusi toiminnanjohtaja on Teemu Vasama.

Jyyn edustajisto päätti Vasaman nimittämisestä toiminnanjohtajan valintaa varten perustetun rekrytointiryhmän ehdotuksen mukaisesti.

Väistyvä toiminnanjohtaja Minna Kalliokoski-Oinas ilmoitti jättävänsä tehtävän toukokuussa 2024. Vasama on työskennellyt toiminnanjohtajan sijaisena vuoden 2023 lokakuusta lähtien.

HAKEMUKSIA toiminnajohtajan tehtävään tuli määräaikaan mennessä seitsemän. Rekrytointiryhmä päätyi haastattelemaan hakijoista kaksi. Vasaman lisäksi haastateltiin Iiris Taubert, jonka edustajisto nimesi varalle, mikäli Vasama ei ottaisi tehtävää vastaan.

Taubert on toiminut muun muassa Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtajana.

Vasaman työhistoriaan puolestaan kuuluu Jyyn hallituksen puheenjohtajuus vuodelta 2017. Lisäksi hän on työskennellyt Jyyn korkeakoulupoliittisena asiantuntijana tammikuusta 2022 lähtien toiminnanjohtajan sijaisuuteensa saakka.

”Tämä merkitsee mulle valtavan paljon. Tässä pohdin hetken odotellessa, että elämä on sillä tavalla välillä vähän kummallista touhua, koska keväällä pidin edustajistossa läksiäispuhetta ja nyt pidän kiitospuhetta”, etäyhteydellä edustajiston kokoukseen osallistunut Vasama kommentoi valintaansa.

Vasaman sijaisuuden piti alunperin päättyä toukokuun puolivälissä, mutta sitä jatkettiin, kun Kalliokoski-Oinas ilmoitti jättävänsä toiminnanjohtajan tehtävän.

Oikaisu 29.8. kello 10.39: Toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, Vasama aloitti toiminnanjohtajan sijaisena lokakuussa 2023, ei elokuussa.