”A- ja toisaalta myös B-talo ovat minun suosikkejani. Jos miettii asumisen helppoutta, niin siinä se kulminoituu kun asunto on laadukas ja alakerrasta löytyy ravintola, kuntosali ja opiskelutilat. Voiko helpompaa olla arki, kun voi tohvelit jalassa käydä syömässä”, JYYn toimitusjohtaja Marko Huttunen virnistää ja kertoo Kortepohjan suosikeistaan.
Huttunen saapui toimitusjohtajaksi vuonna 2013. Kuuden vuoden uran aikana toimitusjohtaja on muuttanut varsinkin ylioppilaskylän suuntaa. Taloja, ulkoasua ja Rentukka on pistetty remonttiin. Lähitulevaisuudessa siintävät suuret suunnitelmat koko kaupunginosan uudistamisesta.
Hallituksen puheenjohtaja Topias Peltonen kuvaili Huttusen työn jälkeä ylistävästi: ”Ennen Markoa Kortepohja oli vaan se ylioppilaskylä jossain. Nyt se on jotain ihan muuta.”
”Mukavaltahan tämä tuntuu”, Huttunen naurahtaa kuvailulle. ”Kaikki tämä tekeminen lähtee siitä, että on usko siihen että tehdään oikeita ratkaisuja, usko itseensä ja usko tähän koko porukkaan. Paljon on tehtävää, mutta olen tyytyväinen että on saatu oikea suunta.”
”Ennen Markoa Kortepohja oli vaan se ylioppilaskylä jossain. Nyt se on jotain ihan muuta.”
Alueena Kortepohja kilpailee muiden alueiden kanssa, myös keskustan kanssa. Päätöksiä alueen jatkon suhteen on tehty, kaupunki tekee uudet koulut ja kirjastot vanhan tilalle ja JYYn kanssa on sovittu miten lähdetään kaavoittamaan uutta. Linjauksia on tehty siitä, että JYY pääsee rakentamaan alueelle päivittäistavarakauppaa ja siihen liittyvät palvelut.
”Esimerkiksi se Alko saattaa tulla”, Huttunen sanoo ja naurahtaa.
Tulevaisuuden Kortepohjassa voi siis kenties tohvelit jalassa ostaa illaksi viinit ja sipsit ja aamuksi särkylääkkeet. Lisäksi liiketoimintavoitoista saadaan kenties tulevaisuudessa merkittävästi isompi osa edunvalvontatyöhön, joka tulee toteutuessaan näkymään alentuvana jäsenmaksuna.
Aina ei Huttunenkaan ole saanut pelkkää kiitosta ylioppilaskunnan sisältä. Jylkkärin sivuilla opiskelija-aktiivit jopa aikoinaan kyselivät, että viekö toimitusjohtaja JYYn päätöksenteossa ja vikiseekö edustajisto, kun Huttunen toi esille oman kantansa Ilokiven alakerrasta konsultoimatta edustajistoa.
”Esimerkiksi se Alko saattaa tulla”, Huttunen sanoo ja naurahtaa.
”Otan sen ihan omaan piikkiin, en tuntenut silloin vielä hallintokulttuuria täällä niin hyvin. Mutta se oli hyvä oppi, pitää pystyä ja saadakin tehdä virheitä”, Huttunen muistelee.
Asia saatiin silloinkin käsiteltyä yhdessä asiantuntijoiden ja edustajiston kanssa, mutta Ilokiven alakerrasta tuli kuitenkin Huttusta harmittava asia hänen uralleen.
”Asia ei ollut kokonaan minun vastuullanikaan, muta siitä olisi pitänyt käydä isompi keskustelu mitä se kulttuuritoiminta on siellä alakerrassa. Isolle osalle meidän jäsenistöstä se toiminta ei näytä houkuttelevalta”, Huttunen harmittelee.
JYYn tulevaisuudessa Huttunen näkee paljon mahdollisuuksia. Hänen mielestään JYYn pitäisi tulla entistä enemmän kampukselle toiminnan, kiinteistöbisneksen, yrityshautomoiden ja tehdä yhteistyötä kasvuyritysten kanssa.
”Pitkällä juoksulla kannattaa miettiä Mattilanniemeä. Käsittääkseni sieltä siirtyy toimintoja Ylistölle, niin tulee paljon tilaa. yrityksiä ja työpaikkoja luomalla opiskelijoita saa juurtumaan Jyväskylään, se on yksi meidän ydintehtäviä”, Huttunen ohjeistaa vielä lopuksi.