Jylkkäri kysyi Jyväskylän yliopiston opiskeljoilta, onko yliopistoväen keskuudessa aiheita, joita ei voi nostaa esiin tai joista ei voi kunnolla puhua.
Maria Heikkinen, 24,
sosiaalityö
”Aika haastava kysymys. Kyllä mun mielestä uskonto on ehkä yksi sellainen. Siinä on niin monta puolta. Ja toisaalta monia aihe ei kiinnostaa lainkaan.”
Maija Lähteenkorva, 25,
ympäristöjohtaminen
”En kyllä osaa sanoa yhtään.”
Akseli Ekola, 22,
filosofia
”En oikein osaa sanoa. Toisaalta kaikki mikä tieteeseen liittyy voi ihmisiä ärsyttää, jos mietitään vaikka yhteiskunnallisia aiheita.”
Linda Linnaranta, 19,
ranska
”Ei kyllä heti tule mieleen mitään. Ehkä jos läsnä on vanhempia opiskelijoita, niin ei viitsi haukkua kaikkia kursseja. Ei kyllä tule mitään tabuja mieleen.”
Aino Elomäki, 24,
journalistiikka
”Ei ihan suoraan tule mieleen. Ehkä jostain asioista on vaikea saada vastausta, kuten sisäilmaongelmat. Keskustelu tyssää nopeasti.”
Oskar Repo, 29,
filosofia
”Esimerkiksi rotuun liittyvät asiat. Sanana se voi särähtää korvaan, mikä aiheuttaa hiukan ikävän tilanteen, josta sitten pitää pelastautua vaikka vitsillä.”
Yaiza Lucas, 25,
masters program in education
”Täällä on mielestäni aika vapaata puhua melkein mistä vaan. Olen vapaa puhumaan mutta en halua loukata ketään. Olen siis aina varovainen esittäessäni mielipiteeni.”
Riku Laasala, 22,
kemia
”Ei tule suoralta kädeltä mieleen mitään.”
Kommentointimahdollisuus on poistettu käytöstä, mutta alta näet aiemmat kommentit.
Minä Vain
Riippuu, puhutaanko asioista vain opiskelijoiden kesken vai myös henkilökunnan läsnäollessa. Mm. opetuksen laadusta, resurssien käytöstä ja opiskelijoiden tarpeista tai tyytymättömyydestä on vaikea puhua henkilökunnan kuullen. Tuntuu, että opiskelijoiden väitteet kumotaan kerta toisensa jälkeen eikä heidän tarpeitaan tai ideoitaan, esim. opetuksen kehittämiseksi, kuunnella laisinkaan.
22.3.2016